Kort sagt

Derfor bør du bytte mobilabonnement

10.11.2016
Bytt mobilabonnement og spar penger!

Visste du at over halvparten av norske mobilkunder tror de har det abonnementet som er billigst for dem, men mest sannsynlig tar feil? Her skal jeg forklare hvorfor.


Funn fra undersøkelse

  • En undersøkelsen, gjennomført av YouGov på vegne av Hello, viser at 52 prosent av Norges befolkning tror de har det abonnementet som er billigst for dem.
  • I tillegg svarer 21 prosent at de i dag ikke har det abonnementet som er billigst for dem, mens 27 prosent svarer ”vet ikke”.

Det har seg nemlig sånn at det norske mobilmarkedet i lang tid har vært kontrollert av to store giganter, Telenor og Telia. Sammen kontrollerer de over 97 prosent av privatmarkedet.

 

Dette gjør at konkurranseviljen har vært lav, og at norske forbrukere ender opp med å betale langt mer enn for eksempel sine nordiske naboer for mobilbruk.

 

Bruk pristester

Gjentatte pristester gjennomført av redaksjoner som DinSide.no og Tek.no viser tydelig at det er de siste tre prosentene, det vil si de uavhengige mobiloperatørene, som gir forbrukerne det beste tilbudet. I siste test fra DinSide kåres Hello som billigste tilbyder i alle kategorier.

 

Les mer her: http://www.dinside.no/okonomi/get-med-mobilabonnement-men-langt-fra-det-billigste/60804964

 

Spar over 200 kroner per måned på å bytte mobilabonnement

Nordmenn flest er i dag kunde hos enten Telenor eller Telia, mange gjennom deres datterselskaper Chess, OneCall, Talkmore og Djuice. Når disse kontrollerer over 97 prosent av privatmarkedet betyr det at minst fire millioner mobilkunder kan spare penger på å bytte mobilabonnement. Mange kan spare over 2 400 kroner i året.

 

Her er noen priseksempler. Kanskje finner du ditt abonnement i denne listen?

 

  • 1GB data koster 249,- hos Telia og 98,- hos Hello
  • 3GB data koster 299,- hos Telia, 349,- hos Telenor og 200,- hos Hello
  • 5GB data koster 399,- hos Telenor og 244,- hos Hello
  • 10 GB data koster 499,- hos både Telenor og Telia, mot 294,- hos Hello
  • 20 GB data koster 599,- hos Telenor og 398,- hos Hello

 

Alle mobilabonnementene inkluderer fri tale, sms og mms, samt en rekke andre tjenester.

 

Du kan altså spare over 200 kroner per måned på å bytte til Hello. Eller over 2 400 kroner per år. Betaler du for hele familien er det enda større grunn til å bytte.

 

Sagt på en annen måte: Er du villig til å bruke 300 kroner i måneden på mobilbruk kan du få 10 GB hos Hello, 2GB hos Telenor eller 3GB hos Telia. Da er det vel ikke så vanskelig å forstå at nordmenn flest betaler for mye for mobilabonnementet sitt?

 

Ikke la deg lure av alt teknobabbelet – fokuser på det som er viktig

Vi vet at det ikke er enkelt å velge riktig mobilabonnement. Mobiloperatørene kappes om din oppmerksomhet, og forvirrer kundene ved å snakke høylytt om fri fart, 4G, 5G og skytjenester. Men greier du å se forbi alt dette teknobabbelet, så er det faktisk ikke så vanskelig.

 

Mobilabonnementer er blitt som melk og brød. Du får stort sett det samme, uavhengig av hvilken operatør du velger.

 

Noen vil påstå at det er verdt å betale mer for høy fart. Hvorfor vi er uenige i dette kan du lese mer om her.

 

Så hva står vi igjen med da, når dekningen er god uansett hvem du velger, og alle tilbyr fri tale, sms, mms og de samme tjenestene? Svaret er selvsagt datamengde.

 

Min oppfordring til deg er derfor: Finn ut hvor mye data du trenger for å kunne gjøre det du ønsker på mobilen og velg abonnement basert på dette. Da vil du raskt kunne skille de dyre fra de billige, og dermed kunne velge det mobilabonnementet som er billigst for nettopp deg.

 

Lykke til!

 

Thomas Sandaker

Hello-sjefen


Del med venner
Linkedin