Kort sagt

Dette må du passe på når du bruker mobilen i sommer

11.07.2017
Dette-ma-du-tenke-pa-nar-du-bruker-mobilen-i-sommer_web.jpg

Det er ingen hemmelighet at sol, regn og elektronikk ikke er bestevenner, men vi har samlet tipsene du kan bruke for å sikre at også mobilen får en god sommer.


Varme er godt for kropp og sjel - men ikke for mobilen
Om du er ute, og solen steker fra skyfri himmel, kan det være smart å dekke til mobilen med et håndkle, en genser eller lignende. Du kan også med fordel legge den i vesken eller sekken. Om du skal bruke mobilen til å spille eller skrive en lengre e-post, kan det lønne seg å ta en time-out i skyggen.

 

Så hva gjør du med en overopphetet telefon?
Rådet fra ekspertene er å la mobilen avkjøles gradvis. Ikke legg telefonen i kjøleskapet, og ikke hold den inntil en iskald vannflaske for å få den til å kjøle seg ned raskere. Dette kan være med på å skape kondens, som kan føre til enda flere problemer. Legg mobilen i skyggen, på et tørt sted, og se om det fikser biffen.

Mobil i sand

Stranden er en ripe-felle
Badetøyet er pakket, matpakken smurt, og solbrillene sitter på nesa - du er klar for en dag på stranden. Husk en plastpose eller lignende som du kan putte mobiltelefonen i. Sand har en egen evne til å komme seg inn i kriker og kroker der den ikke er ønsket. Med en pose unngår du riper i skjermen og sand inn i høytaleruttaket.

 

Bøtter regnet ned? Legg mobilen i en vanntett pose i sekken, så unngår du ubehagelige overraskelser når du kommer hjem fra tur.

Mobil i regn

 

Unngå solkrem og saltvann
Du har akkurat smurt deg inn med solkrem, og gjør deg klar til å sende et skrytebilde til familien og vennene dine. Skjermen blir full av solkrem, og jammen snek det seg ikke en liten klatt rundt utløserknappen også. Med q-tips og en fin klut i bagen kan du fjerne det meste - så kan du ta resten når du kommer hjem. Ikke føl deg fristet til å dyppe q-tipsen i badevannet - saltvann er nemlig noe av det verste du kan utsette mobilen for.

 

Hello sine abonnementer inkluderer fri tale/fri SMS/fri MMS, ingen bindingstid, full Telenor-dekning, 4G, Data Rollover, Roam Like Home, gratis BankID og fri fart. Er du ennå ikke kunde, men ønsker å bli det? Bestill abonnement her.


Del med venner
Linkedin