Kort sagt

Få mer ut av datapakken din

22.02.2017
Få mer ut av datapakken din

Hellos datapakker er allerede blant de romsligste og billigste i Norge. Her får du noen tips til hvordan datapakkene kan vare enda lenger.

 


1. Skru av mobildatabruk for iCloud, Dropbox eller annen backup-løsning

Om du bruker eksempelvis iCloud, Dropbox eller Google Drive for å sikkerhetskopiere eller synkronisere filer, kan datapakken løpe fort.

 

 • Bruker du iCloud på iPhone/iPad åpner du innstillinger og velger iCloud. Her kan du huke vekk bruk mobildata.
 • Bruker du Dropbox, Google Drive eller en annen backup-løsning på iPhone/iPad, gå til innstillinger og velg mobildata. Her får du opp en liste over alle apper du har, og kan velge bort de du ikke ønsker å bruke mobildata på.
 • På Android-telefoner kan du kontrollere databruken via innstillinger og databruk. Her kan du se hvilke apper som bruker mest data, og du kan slå av mobildata.

Du vil fortsatt kunne kjøre backup og synkronisere filer, men kun når du er koblet til et trådløst nettverk.

 


2. Deaktiver automatiske nedlastninger over mobildata

Apper er noen av de største filene du har på mobilen din. Om du automatisk oppdaterer til nye versjoner, og lar dette gå over mobildata, kan dette gå utover datapakken din. Du kan enkelt sørge for at appene kun oppdateres når du er tilkoblet et trådløst nettverk.

 

 • For iPhone/iPad gå til innstillinger og velg iTunes & App Store. Huk vekk bruk mobildata.
 • For Android gå til Google Play og velg innstillinger. Under generelt kan du velge om du vil oppdatere automatisk. Velg oppdatering over WiFi eller manuell oppdatering.

 

Vil du slippe å bekymre deg for mobildata? Å oppgradere abonnementet kan være rimeligere enn du tror. Les mer her.

 


3. Skru av «Wi-Fi hjelp» eller «Smart nettverksbytte»

Dette er en funksjon som de færreste kjenner til. Den supplerer dårlig WiFi-dekning med mobildata, noe som gir en god brukeropplevelse, men som over tid kan dra mye data. Også denne funksjonen kan enkelt skrus av.

 

 • For iPhone/iPad gå til innstillinger og finn mobilnett. Rull ned til Wi-Fi hjelp og skru av denne.
 • For Android gå til WiFi-innstillinger og skru av smart nettverksbytte.

 

4. Skru av bakgrunnsoppdateringer

At apper jobber i bakgrunnen er en vanlig årsak til at mobildata løper uten at du har kontroll på hvor mye. Slår du av denne funksjonen sparer du også batteriet.

 

 • For iPhone gå til innstillinger. Under generelt finner du bakgrunnsoppdatering. Åpne og deaktiver funksjonen helt øverst.
 • For Android gå til innstillinger. Under databruk trykker du på de tre prikkene øverst i høyre hjørne. Velg begrens bakgrunnsdata.

 

5. Deaktiver autoavspilling på Facebook og Twitter

Både Facebook og Twitter har introdusert en funksjon som gjør at videoer automatisk spilles av i tidslinjen din. Ved å skru den av kan du spare data.

 

 • Gå til Facebook-appen og trykk på "hamburger-ikonet" helt nederst til høyre. Gå til innstillinger og velg kontoinnstillinger.
 • Trykk på videoer og bilder og velg bare når tilkoblet Wi-F. Alternativt aldri spill av videoer automatisk. 

 

Opplever du likevel at datapakken kommer til kort? Da kan det være på tide å endre abonnement. Sjekk vårt tilbud her.

 

Hello-sjefen // Thomas Sandaker   

 

 

 


Del med venner
Linkedin