Kort sagt

Hva er Roam Like Home?

11.04.2017
Roam Like Home er en ny tjeneste som alle våre kunder får tilgang til fra 1. mai. Tjenesten gjør at du kan bruke mobilen som hjemme når du reiser i EU- eller EØS-land, uten ekstra kostnad.

Roam Like Home er en ny tjeneste som alle våre kunder får tilgang til fra 1. mai. Tjenesten gjør at du kan bruke mobilen som hjemme når du reiser i EU- eller EØS-land, uten ekstra kostnad.


Skal du feriere i et EU- eller EØS-land i år er det all grunn til å glede seg. Nå kan du ringe, sende meldinger og bruke mobildata på samme måte som hjemme, uten å bekymre deg for kostnadene. Ønsker du å bruke kart-tjenester på mobilen, eller å strømme film og musikk? Ingen problem! Den eneste begrensningen du nå har er den samme som hjemme – nemlig størrelsen på datapakken.

 

Se våre datapakker og priser her.

 

Hvordan fungerer Roam Like Home?    

Når du som Hello-kunde reiser til utlandet bruker du et annet mobilnett enn hjemme i Norge. Du er da en gjest i dette nettverket, og nettverkseier vil sende en faktura til oss i Hello for å dekke forbruket ditt. Tidligere ble denne kostnaden viderefakturert til den enkelte kunde som har stått for bruken. Reiser du i et EU- eller EØS-land slipper du nå denne ekstrakostnaden.

 

Ny EU-regulering gjeldende fra 15. juni

EU har bestemt at du fra 15. juni i år skal kunne bruke mobilen når du er i EU/EØS til akkurat samme vilkår som om du hadde vært i hjemlandet ditt. Tjenesten kalles Roam Like Home. Har du et abonnement med inkluderte minutter, meldinger og data skal disse pakkene også gjelde når du er på reise i et EU- eller EØS land.   Nettverkseier i EU/EØS vil fortsatt sende en faktura til oss i Hello for å dekke forbruket ditt, men vi har ikke lenger anledning til å ta oss betalt utover månedsavgiften i ditt abonnement.  Etter 15.juni vil det heller ikke være anledning til å la kundene slå av/på ”RoamLikeHome” tjenesten ved behov.  Eventuelt overforbruk og kjøp av tilleggspakker blir belastet til samme pris som hjemme.

 

I forbindelse med EU-reguleringen har flere mobilselskaper valgt å justere prisene på abonnementene sine. Dette er spesielt viktig for lavprisaktører som allerede har svært pressede marginer, og som derfor er nødt til justere prisnivået for å sikre sunn drift. Hello har allerede gjort denne justeringen, og prisene vi oppgir er derfor prisene du får også i tiden fremover. Andre aktører forventes å justere prisene om kort tid, og senest innen 15. mai, grunnet krav om én måneds varslingsfrist.

 

Vi har bestemt oss for å tilby Roam Like Home allerede fra 1. mai da mange av våre kunder reiser utenfor fellesferien og har etterspurt tjenesten.

  

Følg med fremover

Det er dermed god grunn til å følge med i tiden som kommer, om du er opptatt av å finne det abonnementet som er billigst og best for deg. I Hello har vi satt oss som mål at våre kunder alltid skal få mer mobil for pengene. Vi kommer til å jobbe knallhardt for at du skal finne det beste og billigste abonnementet hos oss også i fremtiden.

  

Er du ennå ikke kunde, men ønsker å bli det? Bestill abonnement her.

 

Har du spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice.

 

 

God reise!

 

 


Del med venner
Linkedin