Kort sagt

Slik tar du vare på mobiltelefonen i kulda

15.02.2017
Slik tar du vare på mobiltelefonen i kulda

Har du opplevd at mobilen svikter når temperaturen daler? Vi gir deg noen råd for hvordan du tar vare på telefonen når gradestokken dropper under null.


Kulde gjør at batteriet i mobilen tømmes raskere, noe mange sikkert har opplevd. Det er irriterende, men kulde gjør også at du potensielt kan ødelegge telefonen. Faren for kondens øker, spesielt hvis overgangen mellom kulden ute og varmen inne blir for brå. 

 

Her er noen tips til hvordan du kan beskytte mobiltelefonen din mot vinterkulda.

 

  1. La mobilen bli liggende i lomma

 

Unngå at mobilen utsettes for vær og vind ved å bruke handsfree når du ringer. Skal du høre på musikk, skift låter ved hjelp av fjernkontrollen på øreproppene dine.

 

Ha gjerne mobilen så nært kroppen som mulig, sånn at den kan dra nytte av kroppsvarmen din. Men pass på at det ikke blir for varmt og klamt.

 

  1. Unngå svette og fukt

 

Ved fysisk aktivitet er ikke innerlomma det best egnede stedet for oppbevaring. Svette skaper kondens og dette kan skade elektronikken. Med mindre du har en vanntett telefon bør du også unngå snø, regn og slaps. 

 

  1. Unngå store temperatursvingninger

 

Å komme fra kulde og inn til 20+ er å be om bråk. En slik brå overgang mellom kulde og varme generer fukt som kan kortslutte telefonen. La den gjerne ligge i gangen en liten stund, for å hjelpe til med akklimatiseringen.

 

  1. Ikke legg igjen mobilen et kaldt sted

 

Unngå å legge igjen mobiltelefonen i bilen eller et annet kaldt sted, spesielt om natta. Har du vært uheldig og har glemt igjen telefonen ute er det viktig å bruke god tid på akklimatisering når du tar den inn.  

 

Skal du på fjellet i vinterferien? Som Hello-kunde har du full tilgang til Telenor-nettet. Sjekk hvor du finner dekning her. Du kan også benytte deg av WiFi-tale.

 

  1. Ikke ta med mobilen ut om du ikke må

 

Om du bare skal ut og måke snø kan mobilen med fordel ligge igjen inne.

 

  1. Skaff deg et beskyttende deksel

 

Om du vet at du må bruke mobilen under krevende forhold, sørg for å beskytte mobilen best mulig. Det finnes utstyr som er laget for bruk i ekstreme værforhold. Sjekk for eksempel produsenter som Lifeproof og Otterbox.

 

Et billigere alternativ kan være å bruke en ullsokk for å holde mobilen varm og en plastpose for å holde fuktigheten ute. 

 

  1. Sørg for å ha nok strøm

 

Kulde krever mer strøm, og med fullt batteri holder du liv i telefonen lenger. Det kan også være lurt å ha med en ekstra strømkilde om du er avhengig av mobilen der du er.

 

  1. Skru av mobilen

 

Det enkle er ofte det beste. Den aller beste måten å beskytte mobilen mot kulde på er å skru den av. Mobiltelefoner kan oppbevares på lave temperaturer, men ofte anbefaler produsentene at de ikke brukes ved minusgrader. Vi nordboere vet selvsagt at dette ikke er mulig å etterleve, men om det er ekstra kaldt ute kan det være en ide for å spare både batteriet og telefonen.

 

Vi i Hello ønsker deg med dette noen skikkelig fine vinterdager, om de skal tilbringes i skibakken, på fjellet, i byen eller foran peisen. Det eneste som er sikkert, er at du trolig skal ha med deg mobilen der du er.

 

Trenger du mer data til vinterferien? Juster abonnementet ditt på Min side eller les mer her.

 

 

Hello-sjefen // Thomas Sandaker

 

 

 

 

 

 


Del med venner
Linkedin